ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την σάλτσα τσίλι:
Αρχικά, σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε την πιπεριά, το σκόρδο, το ξύδι και το νερό. Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το μείγμα πιπεριάς, προσθέτουμε τη στέβια και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Παράλληλα, ανακατεύουμε το corn flour με λίγο νερό, ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και μόλις η σάλτσα αρχίζει να χυλώνει απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Ξεπαγώνουμε τις ροδέλες θράψαλου και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Έπειτα, προσθέτουμε καυτό νερό μέχρι να σκεπαστούν και αφήνουμε 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια, σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πιπεριές και το σκόρδο για λίγα λεπτά.
Στραγγίζουμε καλά τις ροδέλες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Έπειτα, αλατίζουμε και ψήνουμε το θράψαλο σε σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό lime, τον κόλιανδρο, τη σάλτσα chilli και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγο να ανακατευτούν οι γεύσεις. Προσθέτουμε τις ροδέλες κατευθείαν από το σχαροτήγανο και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, σερβίρουμε το θράψαλο με ρόκα και γαρνίρουμε με έξτρα ξύσμα lime.
Μάνος Δημητρούλης
Κλινικός διατροφολόγος & διαιτολόγος