ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαζάκι αναμειγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το θυμάρι, το σκόρδο, το κύμινο, το λάδι και αλάτι και ανακινούμε καλά ώστε να αναμειχθούν.
Με το μείγμα μαρινάρουμε τη σουπιά και αφήνουμε για 1 ώρα ή και περισσότερο αν έχουμε χρόνο.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε την κινόα με το ζωμό λαχανικών, φέρνουμε σε βρασμό, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 12 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε την κινόα με την πιπεριά και την κρέμα μπαλσάμικου.
Σε σχαροτήγανο ή σε ψησταριά με κάρβουνο ή γκάζι βάζουμε τη σουπιά σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά από τη μία πλευρά και για 4 από την άλλη, αφήνοντας και για λίγο από τις πλάγιες μεριές που μπορεί να μην έχουν πάρει αρκετά.
Σερβίρουμε με την κινόα και γαρνίρουμε με ξύσμα λάιμ.
ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ
Διατροφολόγος