Ψητή σουπιά στο σχαροτήγανο με lime και κινόα
Ψητή σουπιά στο σχαροτήγανο με lime και κινόα

4

Μερίδες

15'

Χρόνος προετοιμασίας

1/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για τη σουπιά:

  • 1 συσκευασία φιλέτο σουπιάς 7θάλασσες
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    αλάτι

Για την κινόα:

  • 250 γρ. κινόα
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 60 ml κρέμα μπαλσάμικου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαζάκι αναμειγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το θυμάρι, το σκόρδο, το κύμινο, το λάδι και αλάτι και ανακινούμε καλά ώστε να αναμειχθούν.

Με το μείγμα μαρινάρουμε τη σουπιά και αφήνουμε για 1 ώρα ή και περισσότερο αν έχουμε χρόνο.

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε την κινόα με το ζωμό λαχανικών, φέρνουμε σε βρασμό, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 12 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε την κινόα με την πιπεριά και την κρέμα μπαλσάμικου.

Σε σχαροτήγανο ή σε ψησταριά με κάρβουνο ή γκάζι βάζουμε τη σουπιά σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά από τη μία πλευρά και για 4 από την άλλη, αφήνοντας και για λίγο από τις πλάγιες μεριές που μπορεί να μην έχουν πάρει αρκετά.

Σερβίρουμε με την κινόα και γαρνίρουμε με ξύσμα λάιμ.

ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ
Διατροφολόγος

Δημιουργούμε με
Σουπιά καθαρισμένη 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ Σουπιά καθαρισμένη
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market