ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς το χταπόδι. Το μεριδοποιούμε ανά 2 πλοκάμια. Σε μια κατσαρόλα με το νερό, το ξύδι και τη δάφνη, αχνίζουμε το χταπόδι για περίπου 20 λεπτά. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια, το ψήνουμε στη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Παράλληλα, καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα λιώνουμε με πιρούνι σε ένα δοχείο ανάδευσης. Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μαζί και τα φυλάσσουμε με εφαπτόμενη μεμβράνη στο ψυγείο.
Μαρινάρουμε τα λαχανικά μας με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ψήνουμε στη σχάρα σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρουμε τα λαχανικά σε ένα ρηχό πιάτο. Τοποθετούμε το χταπόδι από πάνω και στις άκρες βάζουμε την κρέμα αβοκάντο. Γαρνίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και προαιρετικά χυμό λεμονιού.
Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης