ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, για τη βάση σπανάκι, σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι και συνεχίζουμε μέχρι μαραθούν τελείως. Ύστερα, προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε για 2 λεπτά. Παράλληλα, προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο .
Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πουρές.
Για το ριζότο, σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το ρύζι για 3 λεπτά. Ταυτόχρονα, ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Ύστερα προσθέτουμε το θράψαλο και 300 γρ. από την βάση σπανάκι και συνεχίζουμε τον βρασμό για αλλά 10 λεπτά. Αν το ριζότο μας χρειάζεται υγρασία προσθέτουμε ζωμό.
Τέλος, δένουμε εκτός φωτιάς το ριζότο με το βούτυρο και την παρμεζάνα και τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω τριμμένη φέτα.
ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη