ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας (κρεμμύδι ξερό, κρεμμύδι φρέσκο, άνηθος)
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ώστε να σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Αφού λοιπόν γυαλίσει το κρεμμύδι μας, προσθέτουμε το ρύζι για να σωταριστεί και αυτό και σβήνουμε με το ούζο. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στην συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό ψαριού ή το νερό μας, περιμένοντας πάντα να το απορροφήσει το ρύζι.
Λίγο πριν ψηθεί το ρύζι μας, προσθέτουμε και τις γαρίδες μας γιατί δεν θέλουμε να παραψηθούν εάν τις βάλουμε από την αρχή γιατί θα σκληρύνουν.
Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι
Σερβίρουμε απευθείας ζεστό με λίγο άνηθο για ντεκόρ από πάνω στο κάθε πιάτο.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr
|
% ΠΠΑ*
|
Ενέργεια |
411 Kcal/ 1719 Kj |
20,5% |
Λιπαρά |
13,6 g |
19,5% |
Kορεσμένα Λιπαρά |
2 g |
9,8% |
Υδρατανθρακες |
41,7 g |
16% |
Σάκχαρα |
1,5 g |
1,7% |
Φυτικές ίνες |
2 g |
– |
Πρωτεΐνες |
24 g |
47,9% |
Αλάτι |
1,6 g |
26,3% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj