Ριζότο με πέστο και γαρίδες_
Ριζότο με πέστο και γαρίδες

3-4

Μερίδες

30'

Χρόνος προετοιμασίας

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία γαρίδες με ουρά 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 300 γρ ρύζι για ριζότο
  • 120 γρ παρμεζάνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ πέστο βασιλικού
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • περίπου 1 λίτρο νερό ή ζωμό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αποψύχουμε τις γαρίδες στην συντήρηση του ψυγείου για 24 ώρες.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τις μισές γαρίδες.
  3. Τις ψήνουμε για 2′ λεπτά από την κάθε πλευρά και τις αποσύρουμε σε ένα πιάτο.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  5. Προσθέτουμε το ρύζι και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σταδιακά για τα επόμενα περίπου 15′ θα προσθέτουμε το νερό ανακατεύοντας.
  7. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το πέστο.
  8. Δύο με τρία λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις υπόλοιπες γαρίδες τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε τη συνταγή μας με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Από την Κλινική Διαιτολόγο Αλεξάνδρα Κοντοδήμου (@nutrition_home)

 

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες με ουρά 31/40
προβρασμένες γαρίδες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market