ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο γαρίδες αποφλοιωμένες και προβρασμένες
- 400 γρ. σπανάκι baby
- 300 γρ. φαγόπυρο
- 100 γρ. αμύγδαλα ψημένα
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- ξύδι βαλσαμικό με σύκο
Μερίδες
Προετοιμασία / Εκτέλεση
Δυσκολία
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το φαγόπυρο με το νερό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιεί το νερό του και να μαλακώσει. Το σουρώνουμε για να φύγει τυχόν ποσότητα νερού και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε νερό και αφού βράσει βάζουμε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά να βράσουν. Στραγγίζουμε τις γαρίδες.
Τέλος προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία σαλατιέρα , ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr |
% ΠΠΑ* |
Ενέργεια | 381 Kcal/ 1596 Kj | 19,1% |
Λιπαρά | 11 g | 15,7% |
Kορεσμένα Λιπαρά | 1,2 g | 5,8% |
Υδρατανθρακες | 47,4 g | 18,2% |
Σάκχαρα | 5,9 g | 6,5% |
Φυτικές ίνες | 8,8 g | – |
Πρωτεΐνες | 29,4 g | 58,8% |
Αλάτι | 0,4 g | 6,6% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj