Shrimpcakes με μαγιονέζα τρούφας και baby ρόκα
Shrimpcakes με μαγιονέζα τρούφας και baby ρόκα

3 - 4

Μερίδες

40΄

Προετοιμασία / Εκτέλεση

3/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για τα shrimpcakes

  • 1 πακέτο γαρίδες αποφλοιωμένες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ 80/120
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. φρυγανιά
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ μάτσο δυόσμο
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μαγιονέζα τρούφας

  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. πάστα τρούφας
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποψύχουμε τις γαρίδες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα σουρωτήρι στο ψυγείο. Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες με το μαχαίρι μέχρι να γίνουν κιμάς.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά του shrimpcake και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι της σούπας τοποθετούμε μια κουταλιά μείγματος.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 4 λεπτά. Με πολλή προσοχή γυρνάμε με μια σπάτουλα το shrimpcake και σκεπάζουμε για άλλα 3 λεπτά.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την μαγιονέζα τρούφας.
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο και γαρνίρουμε με baby ρόκα.

ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες 80/120 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
προβρασμένες γαρίδες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market