soupies_me_spanaki_kai_pligouri
Σουπιές με σπανάκι και πλιγούρι

4

Μερίδες

60'

Χρόνος προετοιμασίας

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ σουπιά 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 350 γρ σπανάκι
  • 250 γρ σάλτσα ντομάτας
  • 170 γρ πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφού ξεπαγώσουμε την σουπιά μας στη συντήρηση του ψυγείου από την προηγούμενη μέρα, την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και την ρίχνουμε σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  3. Συμπληρώνουμε με την σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  4. Μόλις πάρουν βράση συμπληρώνουμε με το σπανάκι, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για μαγειρευτεί για 30′ σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Συμπληρώνουμε με το πλιγούρι και λίγο νερό ακόμα, και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε το πλιγούρι να τραβήξει τα υγρά.
  6. Τέλος θα βάλουμε τον άνηθο, χυμό από ένα λεμόνι, το ξύσμα του και το ελαιόλαδο.

Από την κλινική διαιτολόγο Αλεξάνδρα Κοντοδήμου (@nutrition_home)

Δημιουργούμε με
Σουπιά καθαρισμένη 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ Σουπιά καθαρισμένη
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market