Βουτυρώδη και σκορδάτα φιογκάκια με γαρίδες
Βουτυρώδη και σκορδάτα φιογκάκια με γαρίδες

4

Μερίδες

20'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 425 γρ γαρίδες αποφλοιωμένες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ U20
  • 60 γρ ανάλατο βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 225 γρ ζυμαρικά φιογκάκι
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, πιπέρι και το σκόρδο.
Αφήνουμε τις γαρίδες να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας.
Αναποδογυρίζουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέτουμε περίπου 30 ml από το νερό των ζυμαρικών μας και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος ρίχνουνε την κρέμα γάλακτος και αφήνουνε σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα μας τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με μπόλικο μαϊντανό.

Συνταγή από Ν. Παυλίδου

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες U20 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
προβρασμένες αποφλοιωμένες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market