xtapodosalata_me_patates_
Xταποδοσαλάτα με πατάτες

3

Μερίδες

120'

Χρόνος προετοιμασίας

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χταπόδι 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 200 γρ. πατάτες
  • 30 γρ. κάπαρη
  • 50 γρ. ελιές
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι
  • 6-7 κόκκους μπαχάρι
  • 70 γρ. ξύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα & χυμό από 1/2 λεμόνι

Διατροφική δήλωση

Ανά μερίδα

Ενέργεια 365 kcal
Υδατάνθρακες 42,5 γρ.
Πρωτεΐνη 22,5 γρ.
Λιπαρά 11,1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά 1,9 γρ.
Φυτικές Ίνες 4,6 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπαγώνουμε το χταπόδι και το ξεπλένουμε καλά. Σε κατσαρόλα με καπάκι το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (3/9) για 90 λεπτά μαζί με το μπαχάρι και τη δάφνη.
  2. 20 λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και το ξύδι.
  3. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Σε πιατέλα ρίχνουμε τις πατάτες, την κάπαρη, τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι, το χταπόδι σε κομμάτια και γαρνίρουμε με μαϊντανό, ξύσμα, χυμό λεμονιού και λίγο λάδι.

Από τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη

Δημιουργούμε με
Χταπόδι ολόκληρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Χταπόδι ολόκληρο
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market