ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια μέσα σε μια μπασίνα με νερό να μουλιάσουν
Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με καθαρό νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Πλένουμε , καθαρίζουμε τα λαχανικά μας (ντομάτες, άνηθο, κρεμμύδι ξερό, κρεμμύδια φρέσκα, σπανάκι), τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αφού βράσουν τα ρεβίθια μας και έχουμε ετοιμάσει τα λαχανικά μας παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ώστε να σωτάρουμε τα κρεμμύδια μας και το σπανάκι . Στην συνέχεια αφού έχει μαραθεί και το σπανάκι και έχει αποβάλλει τα υγρά του προσθέτουμε τα σουρωμένα ρεβίθια την ντομάτα, τον άνηθο, τα καλαμαράκια μας, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr
|
% ΠΠΑ*
|
Ενέργεια |
546 Kcal/ 2283 Kj |
27,3% |
Λιπαρά |
22,6 g |
32,3% |
Kορεσμένα Λιπαρά |
3,1 g |
15,4% |
Υδρατανθρακες |
48,6 g |
18,7% |
Σάκχαρα |
9,9 g |
11% |
Φυτικές ίνες |
13,8 g |
– |
Πρωτεΐνες |
42,8 g |
85,6% |
Αλάτι |
2,3 g |
37,5% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj