Σαλάτα με κόκκινο λάχανο με σουρίμι. Διατροφικά σταθμισμένες συνταγές από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με κατεψυγμένα θαλασσινά 7 Θάλασσες
Σαλάτα με κόκκινο λάχανο με σουρίμι

6

Μερίδες

30'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη σαλάτα

  • 1 συσκευασία σουρίμι καβουριού
  • 1 κόκκινο λάχανο μέτριο
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 100 γρ. σύκο αποξηραμένο

Υλικά για τη βινεγκρέτ

  • 20 γρ. μουστάρδα
  • 10 γρ. μέλι
  • 90γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • χυμό 2 πορτοκάλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στην άκρη

Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το βάζουμε σε ένα μπωλ

Κόβουμε στην μέση τα σύκα και το σουρίμι καβουριού και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπώλ με το λάχανο

Προσθέτουμε και την καρυδόψιχα

Τέλος περιχύνουμε με την βινεγκρέτ ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί και έπειτα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα την σαλάτα μας

Extra Tips!
Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε mix θαλασσινών αφού τα έχουμε βράσει ή σοτάρει (μύδια, γαρίδες, καλαμαράκια)!

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής

Μελέτη αλιευμάτων σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Διατροφική Αξία

Ανά 100 gr

% ΠΠΑ*

Ενέργεια 377 Kcal/ 1579 Kj 18,9%
Λιπαρά 25,8 g 36,9%
Kορεσμένα Λιπαρά 2,8 g 14%
Υδρατανθρακες 29,2 g 11,2%
Σάκχαρα 16,7 g 18,6%
Φυτικές ίνες 5,4 g
Πρωτεΐνες 12,9 g 25,8%
Αλάτι 0,3 g 5,5%

*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj

Δημιουργούμε με
Προϊόν απομίμησης καβουριού 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market