Καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο
Καλαμάρι κατεψυγμένο κομμένο καθαρισμένο

Διαθρεπτικά στοιχεία

Διατροφική δήλωση

Ανά 100 gr

% ΠΠΑ*

Ενέργεια 52 Kcal / 218 KJ 2,6%
Λιπαρά 1,1 g 1,6%
Kορεσμένα Λιπαρά 0,4 g 2%
Υδρατανθρακες <0,5 g <0,2%
Σάκχαρα <0,5 g <0,6%
Φυτικές ίνες
Πρωτεΐνες 10 g 20%
Αλάτι 0,79 g 13,2%

Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία

Ανά 100g

%ΔΤΑ**

Φώσφορος 221mg 31,6%
Χαλκός 1,89 mg 189,1%
Σελήνιο 44,8 mg 81,5%
Βιταμίνη Β12 1,3mg 52%
Ω-3 λιπαρά (EPA+DHA) 488mg

ΠΠΑ= *% κάλυψη της Προσλαμβανόμενης ποσότητας αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400 KJ/ 2000 Kcal)
ΔΤΑ=**% κάλυψη της Διατροφικής Τιμής Αναφοράς

Δείτε με μια ματιά
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Μελέτη αλιευμάτων σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

- Τα Ω3 λιπαρά συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Τα οφέλη επιτυγχάνονται με ημερήσια κατανάλωση 250mg EPA και DHA (Ω3 λιπαρά).
- Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην αύξηση και διατήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση της υγείας των οστών.
- Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών των παιδιών.
- Η μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών συμβάλλει στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.
- Ο φώσφορος συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και των δοντιών, στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.
- Ο χαλκός συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στον φυσιολογικό χρωματισμό των μαλλιών, στη φυσιολογική μεταφορά του σιδήρου μέσα στον οργανισμό, στον φυσιολογικό χρωματισμό του δέρματος και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού.
- Το σελήνιο συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών και των νυχιών, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη φυσιολογική θυρεοειδική λειτουργία, στη φυσιολογική σπερματογένεση και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
- Η βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική απορρόφηση/χρησιμοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίαςτων μυών, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των δοντιών και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ

Μαλάκιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Ψυγείο (+5 οC): 24 ώρες
Κατάψυξη:
* (-6 οC): 1 εβδομάδα
** (-12 οC): 1 µήνα
*** (-18 οC): Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος.

• Προϊόν βαθείας κατάψυξης
• Διατηρείται στους -18° C
• Η απόψυξη να γίνεται είτε σε ψυγείο ή σε κρύο τρεχούμενο νερό ή σε φούρνο μικροκυμάτων
• Απαγορεύεται η εκ νέου κατάψυξη μετά την απόψυξη.

ΒΑΡΟΣ

Καθαρό βάρος: 630 γρ.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΛΙΕΥΣΗΣ

Ινδικός Ωκεανός