Καλαμαράδα με κουκουνάρι, φασκόμηλο και Pesto Calabrese
Καλαμαράδα με κουκουνάρι, φασκόμηλο και Pesto Calabrese

4

Μερίδες

25'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

3/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για το Pesto Calabrese

  • 4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και καθαρισμένες
  • 4 λιαστές τομάτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και σοταρισμένη
  • 50 γρ αμύγδαλα χωρίς φλούδα
  • 100 γρ τυρί ricotta
  • 30 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 30 γρ τυρί pecorino τριμμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι

Για την καλαμαράδα

  • 1 πακέτο καλαμάρι 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ λεπτοκομμένο σε ροδέλες
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 100 γρ κουκουνάρι
  • 3 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 150 γρ Pesto Calabrese

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς τα καλαμάρια. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί. Τα ψιλοκόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τα τοποθετούμε εκ νέου σε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για το pesto και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα καλαμάρια για 3 λεπτά και προσθέτουμε το κουκουνάρι, το φασκόμηλο και το θυμάρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Ύστερα, συμπληρώνουμε 3 κ.σ pesto και σιγομαγειρεύουμε για ακόμα 3 λεπτά.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο.

Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης

Δημιουργούμε με
Καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Καλαμάρι κατεψυγμένο κομμένο καθαρισμένο
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market