Τραγανό καλαμάρι με κάπαρη και γλυκιά σάλτσα lime-μουστάρδα
Τραγανό καλαμάρι με κάπαρη και γλυκιά σάλτσα lime-μουστάρδα

4

Μερίδες

20'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

3/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για το καλαμάρι

  • 1 πακέτο καλαμάρι κομμένο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 0.500 γρ καλαμποκάλευρο
  • 3 λίτρα ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)

Για την σάλτσα lime-μουστάρδα

  • 125 γρ χυμό λεμόνι
  • 25 γρ χυμό lime
  • 30 γρ νερό
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 70 γρ μουστάρδα
  • 400 γρ ηλιέλαιο
  • 50 γρ ψιλοκομμένη κάππαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς τα καλαμάρια. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ηλιέλαιο. Πανάρουμε σε ένα μεγάλο ταψί τα καλαμάρια με το μείγμα από τα άλευρα. Τηγανίζουμε σε 2 δόσεις τα καλαμάρια στους 160°C για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Παράλληλα, σε μια κανάτα προσθέτουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα, εκτός από το ηλιέλαιο και την κάπαρη. Τα χτυπάμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο μέχρι να γίνει ένα δεμένο dressing.

Στη συνέχεια σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τηγανισμένα καλαμάρια μαζί με 4 κ.σ σάλτσα και την κάππαρη (την οποία έχουμε ψιλοκόψει). Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μαρινάροντας έτσι το καλαμάρι.

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό και έξτρα σάλτσα.

Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης

Δημιουργούμε με
Καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Καλαμάρι κατεψυγμένο κομμένο καθαρισμένο
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market