Linguine di Mare με γαρίδες Αργεντινής, γαρίδες U20, μύδια, φινόκιο και τοματίνια
Linguine di Mare με γαρίδες Αργεντινής, γαρίδες U20, μύδια, φινόκιο και τοματίνια

4

Μερίδες

60'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για τον ζωμό γαρίδας

  • κεφάλια γαρίδας από ένα πακέτο γαρίδες Αργεντινής 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ (500 γρ)
  • 80 γρ σέλερι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ καρότο ψιλοκομμένο
  • 80 γρ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ πελτέ
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1.200 γρ νερό
  • 150 γρ βούτυρο
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος

Για τη σάλτσα

  • ½ πακέτο γαρίδες Αργεντινής καθαρισμένες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ 500 γρ
  • ½ πακέτο γαρίδες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ U20
  • ½ φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 25 γρ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 30 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 chili κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ τομάτα κονκασέ
  • 300 γρ ζωμό γαρίδας
  • 6-7 φύλλα βασιλικό
  • ½ πακέτο μύδια
  • 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σουρωτήρι με δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς τις γαρίδες και τα μύδια.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά για τον ζωμό. Προσθέτουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και σβήνουμε με νερό. Βράζουμε για 30-40 λεπτά. Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ και περνάμε το μείγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι. Επαναφέρουμε στην φωτιά και δένουμε με κρέμα γάλακτος και βούτυρο.

Στη συνέχεια, σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα θαλασσινά μας. Προσθέτουμε το κονκασέ και τον ζωμό γαρίδας και βράζουμε για 6-10 λεπτά. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αρκετό νερό με αλάτι για 8 λεπτά. Ενσωματώνουμε τα ζυμαρικά με την σάλτσα και βράζουμε για ακόμα 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό και τα τοματίνια.

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα με φρέσκο ελαιόλαδο.

Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες U20 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
προβρασμένες αποφλοιωμένες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market