garides_me_saltsa_karydas_synodeyomeni_me_ryzi_basmati
Γάμπαρη σε σάλτσα καρύδας συνοδευόμενη με ρύζι μπασμάτι

4

Μερίδες

25'

Χρόνος προετοιμασίας

1/5

Πολύ εύκολο

background

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 350 ml γάλα καρύδας light
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 10 ντοματίνια
  • 2 limes
  • γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ψιλοκκομένο κόλιανδρο & σπασμένα κάσιους για γαρνιτούρα
  • αλάτι

Διατροφική δήλωση

Ανά μερίδα 1/4 συνόλου

Ενέργεια 423 kcal
Υδατάνθρακες 44,1 γρ.
Πρωτεΐνη 27,7 γρ.
Λιπαρά 14,1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά 9,5 γρ
Φυτικές Ίνες 4,6 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπαγώνουμε τη γάμπαρη 7 Θάλασσες και καθαρίζουμε προσεκτικά.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη γάμπαρη και μαρινάρουμε με χυμό από 1 λάιμ, 1 σκελίδα σκόρδου, γλυκιά πάπρικα και αλάτι.
  3. Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και μια σκελίδα σκόρδου με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, γλυκά πάπρικα και τη γάμπαρη και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και γαρνίρουμε προαιρετικά με φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο & σπασμένα κάσιους.

Από τον Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη

Δημιουργούμε με
Γάμπαρη Αργεντινής
Γάμπαρη Αργεντινής.
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market