Θράψαλα κοκκινιστά
Θράψαλα κοκκινιστά με λαχανικά

4

Μερίδες

60'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία  θράψαλο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 καρότο
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ γ πελτέ τομάτας
  • 100 ml νερό
  • 200 ml χυμό τομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αποψύχουμε τα θράψαλα και αφήνουμε να στραγγίξουν όλα τα νερά τους.
  2. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και ξεκινάμε να σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
  3. Έπειτα ρίχνουμε το θράψαλο, αφήνουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με ούζο.
  4. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά μας.
  5. Ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας και τον χυμό που έχουμε ανακατέψει με το νερό.
  6. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 45 λεπτά.
  7. Ετοιμάζουμε σπυρωτό ρύζι για να το συνοδέψουμε.

Καλή απόλαυση!

Από τη food blogger Νίκη Παυλίδου (@nikis_food) 

Δημιουργούμε με
Θράψαλο Ειρηνικού σε ροδέλες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market