Ριζότο με μανιτάρια porchini & γαρίδες
Ριζότο με μανιτάρια porchini & γαρίδες

4

Μερίδες

30΄

Προετοιμασία / Εκτέλεση

4/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για το ριζότο

  • 250 γρ. ρύζι arborio
  • 20 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 500 ml ζωμός κοτόπουλο
  • αλάτι και πιπέρι
  • Ένα κλωνάρι θυμάρι
  • 1 κ.σ. chives ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κρεμώδες τυρί
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα

Για τη βάση με μανιτάρια & γαρίδες

  • 1 πακέτο U20 γαρίδες αποφλοιωμένες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 50 γρ. κολοκυθάκια κομμένα κυβάκια
  • 20 γρ. porcini αποξηραμένα (μουλιασμένο πρώτα σε χλιαρό νερό 250 ml)
  • 30 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 ml ζωμό από μανιτάρια
  • 1 κ.γ. ginger ψιλοκομμένο
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση του ριζότο, σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το ginger και το σκόρδο. Μετά από λίγο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κολοκύθια και συνεχίζουμε για ακόμη 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες και τον ζωμό από τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για άλλα 3 λεπτά .

Για το ριζότο, σε μια ρηχή κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το ρύζι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά .

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την βάση μανιτάρια και γαρίδες που έχουμε φτιάξει χωριστά και συνεχίζουμε για αλλά 5 λεπτά, εάν χρειαστώ υγρασία προσθέτουμε ζωμό προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και το Θυμάρι . Τέλος, αφαιρούμε και δένουμε με βούτυρο και παρμεζάνα και το κρεμώδες τυρί το chives και το ξύσμα από το λεμόνι.

ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες U20 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
προβρασμένες αποφλοιωμένες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market