ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
- 1 καρότο
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι
- Μαϊντανό
- 1 κγ σκόνη σκόρδο (ή μια σκελίδα )
- ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες
Προετοιμασία / Εκτέλεση
Δυσκολία
Ρίχνουμε το κομμένο και καθαρισμένο καλαμάρι στη γάστρα, αφού πρώτα έχουμε στρώσει δυο φύλλα λαδόκολλα.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κομμάτια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην γάστρα.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, το ελαιόλαδο, το ούζο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κλείνουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα και κάτι.
Απολαμβάνουμε με ένα ποτηράκι ούζο!
Από τη Νίκη Παυλίδου (@nikis_food)