Curry stew με γαρίδες, λαχανικά και ρύζι basmati
Curry stew με γαρίδες, λαχανικά και ρύζι basmati

4

Μερίδες

30'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

3/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για το curry stew

  • 1 πακέτο γαρίδες αποφλοιωμένες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ U20
  • 500 γρ γάλα καρύδας
  • 50 γρ σκόνη κάρυ κίτρινο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 chili κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 20 γρ τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι baby βρασμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε χοντρά sticks
  • 1 lime κομμένο στα 4
  • αλάτι και πιπέρι

Για το ρύζι

  • 200 γρ ρύζι jasmine basmati
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 240 γρ νερό ή ζωμό λαχανικών
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σουρωτήρι με δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς τις γαρίδες. Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και τις γαρίδες. Μόλις αχνίσουν καλά, ρίχνουμε το γάλα καρύδας και το κάρυ. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για την παρασκευή του ρυζιού. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό, αλατίζουμε και κλείνουμε με καπάκι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα, αφήνουμε το ρύζι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.

Σερβίρουμε το stew σε βαθύ μπολ με το ρύζι δίπλα ως γαρνιτούρα ή σερβίρουμε το ρύζι σε βαθύ πιάτο και περιχύνουμε με τις γαρίδες, τα λαχανικά και τη σάλτσα.

Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες U20 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
προβρασμένες αποφλοιωμένες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market