Mexican tacos με γαρίδα, chorizo, jalapeños και cheddar sauce
Mexican tacos με γαρίδα, chorizo, jalapeños και cheddar sauce

4

Μερίδες

40'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για τα tacos

  • 1 πακέτο tortillas μικρές
  • 20 γρ ελαιόλαδο
  • 5 γρ πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι και πιπέρι

Για το chili con shrimp

  • 1 πακέτο γαρίδες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ U20 χοντροκομμένες
  • 100 γρ chorizo ψιλοκομμένο
  • 1 chili κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 50 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ φασόλια κόκκινα κονσέρβα
  • 200 γρ ζωμό λαχανικών
  • 100 γρ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 100 γρ πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 10 γρ καπνιστή πάπρικα

Για την κρέμα αβοκάντο

  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 1 chili κόκκινο ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 lime
  • 20 γρ κόλιανδρο
  • 20 γρ ελαιόλαδο

Για την πίκλα jalapeño

  • 200 γρ jalapeños λεπτοκομμένα σε φέτες
  • 250 γρ νερό
  • 150 γρ ξύδι λευκό
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 5 γρ αλάτι

Έξτρα υλικά

  • 1 iceberg λεπτοκομμένο
  • 500 γρ λιωμένο cheddar
  • 1 lime

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σουρωτήρι με δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς τις γαρίδες.

Στη συνέχεια, σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και τις γαρίδες. Έπειτα, προσθέτουμε τα φασόλια, τον ζωμό και τα μπαχαρικά μας και σιγοβράζουμε για 12-14 λεπτά.

Παράλληλα, αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τις tortillas. Μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα, και τις τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου ανά δύο ράγες, αφήνοντας τις άκρες να κρέμονται προς τα κάτω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 170°C για 15-17 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις αφαιρούμε από τη σχάρα.

Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα λιώνουμε με πιρούνι σε ένα δοχείο ανάδευσης. Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μαζί και φυλάσσουμε με εφαπτόμενη μεμβράνη στο ψυγείο.

Έπειτα, σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για την πίκλα, εκτός από τα κομμένα jalapeños. Τα φέρνουμε σε βρασμό για 1 λεπτό και εν συνεχεία τα αποσύρουμε από την φωτιά. Παράλληλα, προσθέτουμε και τα jalapeños και καλύπτουμε με μεμβράνη μέχρι να κρυώσουν.

Τέλος, σερβίρουμε κατά σειρά μέσα στα tacos το ψιλοκομμένο iceberg, το chili con shrimp, την κρέμα αβοκάντο, το cheddar και γαρνίρουμε με πίκλες jalapeños και φρεσκοστυμμένο lime.

Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες U20 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
προβρασμένες αποφλοιωμένες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market