Ταϋλανδέζικο Pad Thai με γαρίδες, κοτόπουλο και noodles ρυζιού
Ταϋλανδέζικο Pad Thai με γαρίδες, κοτόπουλο και noodles ρυζιού

4

Μερίδες

20'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

3/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • Ένα πακέτο γαρίδες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ U20
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 1 κονσέρβα mix από ρίζες (φασόλι, bamboo, καλαμπόκι)
  • ηλιέλαιο για το σοτάρισμα
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 chili ψιλοκομμένο
  • 20 γρ ginger ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 1 κ.σ Oyster sauce
  • 2 κ.σ καστανή ζάχαρη με μελάσα
  • 3 κ.σ ξύδι ρυζιού (Rice Vinegar)
  • 1 κ.σ Soy sauce
  • ½ πακέτο rice noodles (noodles ρυζιού)
  • 2 λίτρα βραστό νερό
  • 1 lime

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, σε ένα σουρωτήρι με δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς τις γαρίδες.

Στη συνέχεια, σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε ένα wok σοτάρουμε τις γαρίδες και το κοτόπουλο. Έπειτα, τα αφαιρούμε σε ένα πιάτο. Συμπληρώνουμε εν συνεχεία λίγο ηλιέλαιο στο ήδη υπάρχον wok και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα αβγά μέχρι να γίνουν μια σπασμένη ομελέτα. Τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις γαρίδες.

Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ομογενοποιούμε τη σόγια, την Oyster sauce, το ξύδι ρυζιού και την καστανή ζάχαρη, φέρνοντας τα σε βρασμό για 1 λεπτό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα rice noodles, τα περιχύνουμε με το καυτό νερό και τα ανακατεύουμε ελαφρώς. Τα μουλιάζουμε για 10 λεπτά.

Συμπληρώνουμε τα noodles ρυζιού στο τηγάνι μας, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε συνεχόμενα για 3 λεπτά, προσθέτοντας επίσης και το mix από τις ρίζες μας.

Τέλος, γαρνίρουμε με ρίζες και φέτες από lime.

 

Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες U20 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
προβρασμένες αποφλοιωμένες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market