Ψητές γαρίδες Αργεντινής σε καλαμάκια με μαροκινή σαλάτα από ψητά λαχανικά
Ψητές γαρίδες Αργεντινής σε καλαμάκια με μαροκινή σαλάτα από ψητά λαχανικά

4

Μερίδες

30'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για τις γαρίδες

  • 1 πακέτο γαρίδες Αργεντινής ολόκληρες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ 500 γρ
  • 1 πακέτο καλαμάκια bamboo (μουλιασμένα αποβραδίς σε νερό)
  • 20 γρ ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για την ψητή σαλάτα

  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 chili ολόκληρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο καθαρισμένο
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες ολόκληρες
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σουρωτήρι με δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς τις γαρίδες.

Περνάμε στα μουλιασμένα καλαμάκια τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε δυνατή σχάρα για 3-4 λεπτά την κάθε μεριά.

Παράλληλα, ψήνουμε τα λαχανικά μας με την φλούδα σε καλά προθερμασμένη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού ψηθούν, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα κλείνουμε με μεμβράνη, έτσι ώστε οι υδρατμοί να μας βοηθήσουν στο ξεφλούδισμα. Αφού τα ξεφλουδίσουμε, σε ένα πάγκο κοπής, τα ψιλοκόβουμε περνώντας τα με το μαχαίρι μας από πάνω αρκετές φορές. Τοποθετούμε το μείγμα με τα κομμένα ψητά λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της ψητής μας σαλάτας και μαρινάρουμε.

Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο την σαλάτα μας και τοποθετούμε από πάνω τις ψητές γαρίδες.

Προαιρετικά γαρνίρουμε με φρέσκο χυμό από lime.

Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης

Δημιουργούμε με
Γαρίδες Αργεντινής ολόκληρες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Γάμπαρη Αργεντινής.
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market