ΥΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα σολομού 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
- 16 σπαράγγια
Για τη sauce:
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon ή με μέλι
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- χυμό από ½ λεμόνι
- 50 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- αλάτι & πιπέρι
Μερίδες
Προετοιμασία / Εκτέλεση
Δυσκολία
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της sauce και με πινέλο αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού. Κόβουμε 3-4 εκατοστά από το σκληρό μέρος της βάσης των σπαραγγιών. Αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε τα φιλέτα σολομού και τα σπαράγγια πρώτα με αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 10’ , ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 2-3’.
ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ
Κλινικός διατροφολόγος & διαιτολόγος
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.
Εάν απενεργοποιήσετε αυτό το cookie, δεν θα μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ξανά τα cookies.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.
Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.
Παρακαλούμε ενεργοποιήστε πρώτα τα απολύτως απαραίτητα cookies ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας!