Συνταγές μαγειρικής με γαρίδες.
Γαρίδες Pop-Corn με πικάντικη μαγιονέζα

4

Μερίδες

15΄

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για τις γαρίδες

  • 200 γρ. γαρίδες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 1/3 φλιτζάνι και 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 μικρό αυγό (περίπου 50 γρ.)
  • λάδι για τηγάνισμα
  • καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κ.γ. λευκό πιπέρι
  • αλάτι

Για την πικάντικη μαγιονέζα.

  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. chili sauce
  • 1 κ.γ. σόγια sauce
  • 2 κ.γ. chives ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, αποψύχουμε τις γαρίδες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα σουρωτήρι στο ψυγείο.

Μαρινάρουμε τις γαρίδες με αλάτι, πιπέρι, τις 3 κ.σ. κορν φλάουρ και την καπνιστή πάπρικα και τις αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο κορν φλάουρ. Ύστερα, αναμειγνύουμε καλά και το αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο. Προσοχή χρειάζεται στην αναλογία του αυγού με το κορν φλάουρ, έτσι ώστε πάνω στη γαρίδα να δημιουργείται ένα λεπτό στρώμα του μείγματος, δηλαδή να μην είναι παχύρρευστο. Αν το μείγμα είναι πολύ ρευστό προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ.

Στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί, να φτάσει τους 150°C – 180°C. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε λίγες γαρίδες κάθε φορά στο μείγμα και τις ανακατεύουμε καλά. Τις τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά. Τέλος, σερβίρουμε με τη σος πικάντικης μαγιονέζας, αναμειγνύοντας όλα τα αναγραφόμενα υλικά..

ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες 80/120 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
προβρασμένες γαρίδες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market