giouvetsi_garides_sto_thgani
Γιουβέτσι γαρίδες στο τηγάνι

4

Μερίδες

30'

Χρόνος προετοιμασίας

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. γαρίδες προβρασμένες & ακέφαλες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ 26/30 
  • 200 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 κ γ πελτέ τομάτας 
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • Πάπρικα καπνιστή
  • 200 γρ σάλτσα τομάτας 
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι 
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 1 κγ μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τις γαρίδες σε ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε πελτέ τομάτας, χυμό τομάτας και το νερό.
  3. Έπειτα ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και μυρωδικά μας.
  4. Αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να βράσει.
  5. Ρίχνουμε το κριθαράκι βρασμένο και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυρί!

Από τη food blogger Νίκη Παυλίδου

 

Δημιουργούμε με
Γαρίδες προβρασμένες & ακέφαλες 26/30
προβρασμένες ακέφαλες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market