ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να σωταριστούν.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον μάραθο , το φιλέτο γλώσσας, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου.
Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα μακαρόνια μας και τα σουρώνουμε.
Αφού ολοκληρωθεί και το μαγείρεμα της σάλτσας με τη γλώσσα, προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα ανακατεύουμε, ελαφρά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Extra Tips!
Θα μπορούσε να αντικατασταθεί με πέρκα φιλέτο ή διαφορετικά να το ψιλοκόψουμε και να το μεταχειριστούμε σαν κιμά με σάλτσα!
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr
|
% ΠΠΑ*
|
Ενέργεια |
447 Kcal/ 1871 Kj |
22,4% |
Λιπαρά |
11,7 g |
16,7% |
Kορεσμένα Λιπαρά |
1,9 g |
9,7% |
Υδρατανθρακες |
53,9 g |
20,7% |
Σάκχαρα |
7,6 g |
8,4% |
Φυτικές ίνες |
7,5 g |
– |
Πρωτεΐνες |
26 g |
51,9% |
Αλάτι |
1,6 g |
26,7% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj