ΥΛΙΚΑ
- 2 κοκκινόψαρα 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ (1 συσκευασία) φιλεταρισμένο
- 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 6 πατάτες baby κομμένες σε ροδέλες
- 50 γρ ηλιέλαιο
- 150 γρ βούτυρο
- 3 κλωνάρια θυμάρι
- 50 γρ κάππαρη
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι και πιπέρι
Μερίδες
Προετοιμασία / Εκτέλεση
Δυσκολία
Αρχικά, σε ένα δοχείο αποστράγγισης αποψύχουμε αποβραδίς εντός ψυγείου το κοκκινόψαρο, εκτός συσκευασίας.
Στη συνέχεια, ξελεπιάζουμε, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά το ψάρι σε απορροφητικό χαρτί. Έπειτα, φιλετάρουμε το κοκκινόψαρο και αφαιρούμε τα κόκκαλα.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο και βούτυρο τα λαχανικά, την κάππαρη και το θυμάρι, έως ότου αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι, συμπληρώνουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Εν συνεχεία, προσθέτουμε τα φιλέτα του ψαριού και κλείνουμε με καπάκι την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για ακόμη 10-12 λεπτά.
Τέλος, ερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης