ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
- 2 κιλά χοντρό αλάτι
- 3 ασπράδια αυγού
- 2 λεμόνια
- λίγο δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι ολόκληρο
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Δυσκολία
Διατροφικές πληροφορίες/ μερίδα
(200 γρ. ψαριού με 2 κούπες βραστά λαχανικά)
Ενέργεια: 380 kcal
Υδατάνθρακες: 18 γρ.
Πρωτεΐνη: 42 γρ.
Λιπαρά: 14 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 5.8 γρ.
Ξεπαγώνουμε το κοκκινόψαρο.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλάτι, προσθέτουμε τα ασπράδια, το πιπέρι και ανακατεύουμε για αρκετά λεπτά μέχρι τα ασπράδια ναι απλωθούν σε όλο το μείγμα αλατιού.
Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε με τα χέρια μας το 1/3 από το μείγμα αλατιού ώστε να δημιουργήσουμε μια βάση για τα ψάρια.
Βάζουμε τα ψάρια πάνω στο αλάτι, τα περικλείουμε με φετάκια λεμονιού, βάζουμε στην κοιλότητα των ψαριών, λεμόνι και δεντρολίβανο και σκεπάζουμε τα ψάρια με το αλάτι μεριμνώντας να μην αφήσουμε κενά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.
Απομακρύνουμε από το φούρνο αφαιρούμε προσεκτικά την κρούστα άλατος, σερβίρουμε με βραστά λαχανικά και απολαμβάνουμε!
ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ μπορεί:
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σεληνίου:
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ω-3:
Λόγω των υψηλών επιπέδων καλίου.:
Από διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη