Κοκκινόψαρο ψημένο σε κρούστα αλατιού
Κοκκινόψαρο σε κρούστα αλατιού

4

Μερίδες

50'

Χρόνος προετοιμασίας

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 2 κιλά χοντρό αλάτι
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 2 λεμόνια
  • λίγο δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι ολόκληρο

Διατροφικές πληροφορίες/ μερίδα
(200 γρ. ψαριού με 2 κούπες βραστά λαχανικά)

Ενέργεια: 380 kcal
Υδατάνθρακες: 18 γρ.
Πρωτεΐνη: 42 γρ.
Λιπαρά: 14 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 5.8 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνουμε το κοκκινόψαρο.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλάτι, προσθέτουμε τα ασπράδια, το πιπέρι και ανακατεύουμε για αρκετά λεπτά μέχρι τα ασπράδια ναι απλωθούν σε όλο το μείγμα αλατιού.

Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε με τα χέρια μας το 1/3 από το μείγμα αλατιού ώστε να δημιουργήσουμε μια βάση για τα ψάρια.

Βάζουμε τα ψάρια πάνω στο αλάτι, τα περικλείουμε με φετάκια λεμονιού, βάζουμε στην κοιλότητα των ψαριών, λεμόνι και δεντρολίβανο και σκεπάζουμε τα ψάρια με το αλάτι μεριμνώντας να μην αφήσουμε κενά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.

Απομακρύνουμε από το φούρνο αφαιρούμε προσεκτικά την κρούστα άλατος, σερβίρουμε με βραστά λαχανικά και απολαμβάνουμε!

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ μπορεί:

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σεληνίου:

  • να υποστηρίξει την υγεία του θυρεοειδούς και να αυξήσει τα λευκά μας αιμοσφαίρια.
  • να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου μεγαλοβλαστικής αναιμίας.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ω-3:

  • να βοηθήσει στην πρόληψη εμφάνισης αρτηριακής πίεσης & εγκεφαλικών επεισοδίων.
  • να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία και την υγεία του νευρικού συστήματος.

Λόγω των υψηλών επιπέδων καλίου.:

  • να αποτρέψει την οστεοπόρωση.

Από διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη

 

Δημιουργούμε με
Κοκκινόψαρο χωρίς κεφάλι 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Κοκκινόψαρο χωρίς κεφάλι
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market