ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σουρωτήρι με δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς τις γαρίδες.
Στη συνέχεια, σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και τις γαρίδες. Έπειτα, προσθέτουμε τα φασόλια, τον ζωμό και τα μπαχαρικά μας και σιγοβράζουμε για 12-14 λεπτά.
Παράλληλα, αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τις tortillas. Μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα, και τις τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου ανά δύο ράγες, αφήνοντας τις άκρες να κρέμονται προς τα κάτω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 170°C για 15-17 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις αφαιρούμε από τη σχάρα.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα λιώνουμε με πιρούνι σε ένα δοχείο ανάδευσης. Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μαζί και φυλάσσουμε με εφαπτόμενη μεμβράνη στο ψυγείο.
Έπειτα, σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για την πίκλα, εκτός από τα κομμένα jalapeños. Τα φέρνουμε σε βρασμό για 1 λεπτό και εν συνεχεία τα αποσύρουμε από την φωτιά. Παράλληλα, προσθέτουμε και τα jalapeños και καλύπτουμε με μεμβράνη μέχρι να κρυώσουν.
Τέλος, σερβίρουμε κατά σειρά μέσα στα tacos το ψιλοκομμένο iceberg, το chili con shrimp, την κρέμα αβοκάντο, το cheddar και γαρνίρουμε με πίκλες jalapeños και φρεσκοστυμμένο lime.
Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης