ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, παίρνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και σε μια πιατέλα πασπαλίζουμε με πιπέρι και το ξύσμα από το λεμόνι και αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Παράλληλα, προσθέτουμε τις ντομάτες σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε να δέσει λίγο για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τις πατάτες, ανακατεύουμε ελαφρά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο χρόνο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα σιγοβράζοντας για 10 λεπτά περίπου.
Έπειτα, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο προσεκτικά σε μια στρώση πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε τον βρασμό για 12-15 λεπτά περίπου. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ή τον δυόσμο και σερβίρουμε.
ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
Chef
Υπεύθυνος Μαγειρείων Γενικού Νοσοκομείου Τζανείου