Νηστίσιμο πλιγουρότο με θράψαλα
Νηστίσιμο πλιγουρότο με θράψαλα

4

Μερίδες

20'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για το Νηστίσιμο πλιγουρότο με θράψαλα θα χρειαστούμε:

  • 600 gr θράψαλο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ σε ροδέλες
  • 150 gr πλιγούρι 
  • 1 τμχ/200 gr ντομάτες 
  • 1 τμχ/200 gr κρεμμύδι 
  • 2 τμχ/200 gr πιπεριές πολύχρωμες 
  • 40 gr άνηθο 
  • 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας 
  • 40 ml ούζο (προαιρετικά) 
  • 1 κ.γλ πάπρικα 
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο 
  • ½ κ.γλ σκόρδο 
  • ½ κ.γλ κύμινο 
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο 
  • αλάτι
  • πιπέρι 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (ανά μερίδα – ¼ συνταγής):

Ενέργεια: 420kcal
Λιπαρά: 15,2gr
Εκ των οποίων κορεσμένα: 2,5gr
Υδατάνθρακες: 38gr
Εκ των οποίων σάκχαρα: 4,6gr
Εκ των οποίων εδώδιμες ίνες: 5,2gr
Πρωτεΐνες: 32gr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αποψύχουμε τα θράψαλα βάσει των οδηγιών της συσκευασίας
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τρίβουμε την ντομάτα στο multi και κόβουμε το θράψαλο σε χοντρά κομμάτια.
  3. Σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το θράψαλο.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Ρίχνουμε περίπου 1 ποτήρι νερό, το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά.
  6. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για περίπου 20′ μέχρι να “χυλώσει”
  7. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.

Από Διατροφολόγους της ομάδας Keep Eat Healthy

Δημιουργούμε με
Θράψαλο Ειρηνικού σε ροδέλες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market