ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο πέννες οσπρίων
- 1 πακέτο ανάμεικτα θαλασσινά
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο
- 50 γρ. σέλινο
- 1 γρ. αλάτι
- 5 γρ. πιπέρι
- 5 γρ. πάπρικα γλυκιά
- 30 γρ. ούζο
- 60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μερίδες
Προετοιμασία / Εκτέλεση
Δυσκολία
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα αντικολλητικό μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να σωταριστούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το καρότο και τέλος τις πιπεριές.
Περιμένουμε μέχρι να μαλακώσουν, σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε την ντομάτα το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να δέσει η σάλτσα μας. Ωστόσο έχουμε βάλει ήδη νερό σε μια κατσαρόλα να βράσουμε τις πέννες μας.
Αφού περάσουν τα 15 λεπτά προσθέτουμε στην σάλτσα μας και τα ανάμεικτα θαλασσινά και αφήνουμε για άλλα 6 λεπτά να βράσουν μαζί.
Τέλος παίρνουμε τις πέννες που έχουμε βράσει και σουρώσει και τις προσθέτουμε και αυτές στο σκεύος μας ανακατεύοντας να ενσωματωθούν με την σάλτσα.
Σημείωση: πρώτα ετοιμάζουμε τις σάλτσες μας όταν πρόκειται να βάλουμε σε αυτές μέσα τα ζυμαρικά μας . Έτσι δεν χρειάζεται να βάλουμε έξτρα υλικό να βουτυρώσουμε ή λαδώσουμε τα ζυμαρικά για να μην κολλήσουν)
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr |
% ΠΠΑ* |
Ενέργεια | 493 Kcal/ 2063 KJ | 24,7% |
Λιπαρά | 18 g | 25,6% |
Kορεσμένα Λιπαρά | 2,7 g | 13,3% |
Υδρατανθρακες | 43,6 g | 16,8% |
Σάκχαρα | 6,2 g | 6,9% |
Φυτικές ίνες | 10,7 g | – |
Πρωτεΐνες | 32 g | 64% |
Αλάτι | 1,9 g | 31% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj
Σημείωση: η διατροφική ανάλυση με άλλο είδος πένες δε θα είναι ίδια αλλά αρκετά παραπλήσια