ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια όλα μας τα λαχανικά (πιπεριές Φλωρίνης, γλυκοπατάτες, πράσο, κρεμμύδι, ντομάτες και σκόρδο)
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και έπειτα τοποθετούμε πρώτα το κρεμμύδι , το πράσο και το σκόρδο αφήνουμε για 2 λεπτά να σωταριστούν και έπειτα προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης και τις γλυκοπατάτες να σωταριστούν και αυτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθεί στα υλικά μας και στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μπακαλιάρο ,το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοψηθεί για περίπου 15-20 λεπτά και λίγο πριν το κλείσουμε προσθέτουμε και τα φύλλα βασιλικού ώστε να διατηρηθεί το άρωμα και το χρώμα τους.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr
|
% ΠΠΑ*
|
Ενέργεια |
396 Kcal/ 1657 Kj |
19,8% |
Λιπαρά |
20,8 g |
29,7% |
Kορεσμένα Λιπαρά |
2,9 g |
14,6% |
Υδρατανθρακες |
33,3 g |
12,8% |
Σάκχαρα |
11,6 g |
12,9% |
Φυτικές ίνες |
7 g |
– |
Πρωτεΐνες |
21,6 g |
43,1% |
Αλάτι |
1,3 g |
21,9% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj