Ρεβίθια με σπανάκι και καλαμάρι
Ρεβίθια με σπανάκι και καλαμάρι

4

Μερίδες

90'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 πακέτο καλαμάρι σε ροδέλα
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 100 γρ. άνηθος
  • 1 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. πιπέρι
  • 70 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κόκκινο λάχανο
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 100 γρ. σύκο αποξηραμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια μέσα σε μια μπασίνα με νερό να μουλιάσουν

Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με καθαρό νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Πλένουμε , καθαρίζουμε τα λαχανικά μας (ντομάτες, άνηθο, κρεμμύδι ξερό, κρεμμύδια φρέσκα, σπανάκι), τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αφού βράσουν τα ρεβίθια μας και έχουμε ετοιμάσει τα λαχανικά μας παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ώστε να σωτάρουμε τα κρεμμύδια μας και το σπανάκι . Στην συνέχεια αφού έχει μαραθεί και το σπανάκι και έχει αποβάλλει τα υγρά του προσθέτουμε τα σουρωμένα ρεβίθια την ντομάτα, τον άνηθο, τα καλαμαράκια μας, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής

Μελέτη αλιευμάτων σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Διατροφική Αξία

Ανά 100 gr

% ΠΠΑ*

Ενέργεια 546 Kcal/ 2283 Kj 27,3%
Λιπαρά 22,6 g 32,3%
Kορεσμένα Λιπαρά 3,1 g 15,4%
Υδρατανθρακες 48,6 g 18,7%
Σάκχαρα 9,9 g 11%
Φυτικές ίνες 13,8 g
Πρωτεΐνες 42,8 g 85,6%
Αλάτι 2,3 g 37,5%

*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj

Δημιουργούμε με
Καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market