ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τη σουπιά μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τη σουπιά να ροδίσει ελαφρά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, όλα τα μπαχαρικά μας και τα φύλλα δάφνης και περιμένουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρά το κρεμμύδι. Ύστερα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας (ή τον πολτό από τις κόκκινες πιπεριές που έχουμε δημιουργήσει). Συμπληρώνουμε με νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 20 λεπτά περίπου.
Εάν έχει μαλακώσει η σουπιά μας και δεν έχει δέσει η σάλτσα αποσύρουμε την σουπιά και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει και έπειτα βάζουμε πάλι μέσα την σουπιά μας.
ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
Chef
Υπεύθυνος Μαγειρείων Γενικού Νοσοκομείου Τζανείου