ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, βάζω τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό που τα σκεπάζει στο διπλάσιο με 1 κγ αλάτι από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένω, τα στραγγίζω και τα βάζω σε μια χύτρα με νερό να τα σκεπάζει 2-3 εκ, σε δυνατή ένταση να βράσουν. Έπειτα, τα αφήνω 5 λεπτά και με ένα κουτάλι απομακρύνω τον αφρό που δημιουργούν στην επιφάνεια. Συνεχίζω, ρίχνοντας τα φύλλα δάφνης, 1Κ.Σ. ελαιόλαδο, 2 κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι, σκεπάζω τη χύτρα με το καπάκι και από τη στιγμή που σφυρίξει, βάζω τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνω 20 λεπτά.
Έπειτα, σε μια κατσαρόλα με 2 Κ.Σ. ελαιόλαδο σε δυνατή ένταση, σοτάρω το κρεμμύδι, το σέλερι, τα καρότα για 5 λεπτά και τα σκόρδα για άλλο 1 λεπτό. Στραγγίζω τα ρεβίθια, τα προσθέτω στο σκεύος και σβήνω με το ούζο αφήνοντάς το να εξατμιστεί για 2 λεπτά.
Βάζω τον πελτέ ντομάτας και την πάπρικα τα καβουρδίζω για 2 λεπτά, συνεχίζω με το μαϊντανό, το ζωμό λαχανικών, 4 Κ.Σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι και μόλις αρχίσουν να βράζουν μειώνω την ένταση σε μέτρια και τα αφήνω να σιγοβράζουν με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για 20 – 25 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά).
Αφού εχω αποψύξει τα καλαμάρια 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ κομμένα και καθαρισμένα, τα πλένω και τα στραγγίζω καλά. Στη συνέχεια, ανοίγω το καπάκι της κατσαρόλας, ρίχνω τα καλαμάρια 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ και το σπανάκι και συνεχίζω το βράσιμο για 15 λεπτά. Έπειτα, βγάζω την κατσαρόλα από την εστία, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω για 10 λεπτά.
Τέλος, σερβίρω στα πιάτα ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
PAXXI.GR
Δείτε τη συνταγή στο blog της PAXXI, εδώ.