Aguachile με γαρίδες σε tacos
Aguachile με γαρίδες σε tacos

4

Μερίδες

30΄

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για τις γαρίδες

  • 500 γρ. γαρίδες ολόκληρες βρασμένες vannamei 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • χυμός από 1 λάιμ
  • 20 γρ. κόκκινο κρεμμύδι κομμένο στη μέση και σε ψηλές φέτες
  • 4 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι τριμμένο

Υλικά για το aguachile marinade

  • 120 γρ. φρέσκο χυμό λάιμ (3 λάιμ)
  • 220 γρ. αγγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φύτρα
  • 50 γρ. κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα (τα μουλιάζουμε πρώτα σε νερό)
  • 1 jalapeños, χωρίς τα σπόρια
  • 1 κόκκινο τσίλι (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για την σαλάτα

  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φύλλα κόλιανδρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποφλοιώνουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τον χυμό λάιμ και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια, ένα blender βάζουμε τα υλικά για το aguachile και χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, εάν το μείγμα βγει πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο νερό .

Ενσωματώνουμε τις γαρίδες με το μείγμα μας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη γαρνιτούρα μας και σερβίρουμε στα tacos.

ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη

Δημιουργούμε με
Γαρίδες vannamei ολόκληρες & βρασμένες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Γαρίδες ολόκληρες βρασμένες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market