Γαρίδες πανέ με μαρμελάδα ντομάτας
Γαρίδες πανέ με μαρμελάδα ντομάτας

4

Μερίδες

60΄

Προετοιμασία / Εκτέλεση

3/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

12 γαρίδες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ 31/40 με ουρά

Για το πανάρισμα

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. φρυγανιά ή breadcrumbs

Για την μαρμελάδα

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μηλόξυδο
  • 400 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρους
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 3 σπόρους κάρδαμο
  • 25 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 10 γρ. σκόρδο σε ολόκληρες σκελίδες
  • 15 γρ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποψύχουμε τις γαρίδες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα σουρωτήρι στο ψυγείο. Τις στεγνώνουμε με μια πετσέτα, και στη συνέχεια περνάμε κάθε γαρίδα διαδοχικά από το αλεύρι, το αυγό και μετά τη φρυγανιά και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μηλόξυδο και τα φέρνουμε σε βρασμό. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, τις σκελίδες σκόρδου και τα μπαχαρικά και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. Ρίχνουμε το τζίντζερ και το τσίλι και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κόλιανδρο. Έπειτα, απλώνουμε την μαρμελάδα μας σε ένα ταψί για να κρυώσει ομοιόμορφα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ηλιέλαιο μέχρι την μέση και ανάβουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες 31/40 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
προβρασμένες γαρίδες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market