ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το χταπόδι
Αρχικά, πλένουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μερίδες. Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ώστε να σoτάρουμε το χταπόδι με τα κρεμμυδάκια. Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί το χταπόδι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
Για τη φάβα
Βράζουμε την φάβα σύμφωνα με τις οδηγίες (της εταιρείας που έχουμε επιλέξει). Όταν βράσει, την περνάμε από το μπλέντερ προσθέτοντας το εκχύλισμα αμυγδάλου και το βούτυρο.
Για τη σάλτσα
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το χταπόδι αφού έχει βράσει. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα από αυτή που έχουμε. Τέλος, διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό από το λεμόνι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε τοποθετώντας πάλι το χταπόδι μέσα.
ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
Chef
Υπεύθυνος Μαγειρείων Γενικού Νοσοκομείου Τζανείου