ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία γαρίδες 60/ 80 7Θάλασσες
- 4 κολοκύθια
- 80 ml γλυκιά σάλτσα τσίλι
- 30 ml σάλτσα σόγιας
- τρίμμα και χυμό από 1 λάιμ
- 3 κ.σ. σουσάμι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
- λίγη σκόνη αποξηραμένου ginger
- φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα
Μερίδες
Προετοιμασία / Εκτέλεση
Δυσκολία
Διατροφικές πληροφορίες |
Ανά μερίδα 1/2 συνόλου
|
Ενέργεια | 337kcal |
Υδατάνθρακες | 24.1 g |
Πρωτεΐνη | 29.2 g |
Λιπαρά | 12.9 g |
Κορεσμένα Λιπαρά | 2.1 g |
Φυτικές Ίνες | 0.6 g |
Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες. Με το σπειροειδή κόφτη λαχανικών σχηματίζουμε zoodles (noodles από κολοκύθια) και τα βάζουμε στο υ ψυγείο για 15-20 λεπτά.
Σε βαζάκι ρίχνουμε τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, τη σάλτσα σόγιας, το ξύσμα και το χυμό του λάιμ και κουνάμε ώστε να ανακατευτούν.
Σε μπολ μαρινάρουμε τις γαρίδες με τη μισή σάλτσα.
Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τα zoodles με την υπόλοιπη σάλτσα, το ginger και το σουσάμι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και έξτρα σουσάμι.
Συνταγή από τον διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη