ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα φιλέτα πέρκας και τα βάζουμε σε μία μπασίνα. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας (καρότο, κρεμμύδι, σκόρδο, κολοκυθάκια) ή τα περνάμε από τον τρίφτη για διευκόλυνση μας. Τα βάζουμε στην μπασίνα με τον μπακαλιάρο.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σέλινο και το προσθέτουμε και αυτό στην μπασίνα μας.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, την φρυγανιά, την μουστάρδα
Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί ώστε να ομογενοποιηθούν καλά, σκεπάζουμε την ζύμη μας και αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να σφίξει. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει ελαφρά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Τέλος αφού ψηθούν τα μπιφτέκια μας τα βγάζουμε από τον φούρνο.
Ανοίγουμε στην μέση τα ψωμάκια μας και τοποθετούμε στην βάση φύλλο μαρουλιού 1 ροδέλα ντομάτα, μια ροδέλα κρεμμύδι και από πάνω το μπιφτέκι μας. Κλείνουμε με το άλλο μισό και σερβίρουμε.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr
|
% ΠΠΑ*
|
Ενέργεια |
587 Kcal/ 2458 Kj |
29,4% |
Λιπαρά |
17,3 g |
24,7% |
Kορεσμένα Λιπαρά |
4,4 g |
22,2% |
Υδρατανθρακες |
72,8 g |
28% |
Σάκχαρα |
14,5 g |
16,1% |
Φυτικές ίνες |
5,9 g |
– |
Πρωτεΐνες |
33,9 g |
67,8% |
Αλάτι |
2,3 g |
38,9% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj