ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αποψύχουμε τις γαρίδες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα σουρωτήρι στο ψυγείο. Τις στεγνώνουμε με μια πετσέτα, και στη συνέχεια περνάμε κάθε γαρίδα διαδοχικά από το αλεύρι, το αυγό και μετά τη φρυγανιά και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μηλόξυδο και τα φέρνουμε σε βρασμό. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, τις σκελίδες σκόρδου και τα μπαχαρικά και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. Ρίχνουμε το τζίντζερ και το τσίλι και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κόλιανδρο. Έπειτα, απλώνουμε την μαρμελάδα μας σε ένα ταψί για να κρυώσει ομοιόμορφα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ηλιέλαιο μέχρι την μέση και ανάβουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη