Γαρίδες ολόκληρες τηγανητές με Fritto Misto Sauce
Γαρίδες ολόκληρες τηγανητές με Fritto Misto Sauce

4

Μερίδες

20'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

3/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για τις γαρίδες

  • 1 πακέτο γαρίδες Αργεντινής ολόκληρες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ (500γρ)
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ καλαμποκάλευρο
  • 3 λίτρα ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Για την Fritto Misto Sauce

  • 200 γρ μαγιονέζα νηστήσιμη
  • 100 γρ κάπαρη
  • 100 γρ αγγουράκι τουρσί
  • 50 γρ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρόκοι αυγού σφιχτά βρασμένοι
  • 20 γρ άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σουρωτήρι με δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς τις γαρίδες.

Κόβουμε τα μουστάκια και τα πόδια από τις γαρίδες. Τις στραγγίζουμε καλά με χαρτί.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 160-170°C. Περνάμε από το μείγμα αλεύρων τις γαρίδες και τινάζουμε καλά να φύγουν τα περιττά άλευρα. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη Fritto Misto Sauce. Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προσέγγιση.

Σερβίρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο με φρεσκοκομμένα lime και τοποθετούμε τη Fritto Misto sauce σε ένα side μπολ.

Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης

Δημιουργούμε με
Γαρίδες Αργεντινής ολόκληρες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Γάμπαρη Αργεντινής.
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market