ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σουρωτήρι με δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς τις γαρίδες.
Περνάμε στα μουλιασμένα καλαμάκια τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε δυνατή σχάρα για 3-4 λεπτά την κάθε μεριά.
Παράλληλα, ψήνουμε τα λαχανικά μας με την φλούδα σε καλά προθερμασμένη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού ψηθούν, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα κλείνουμε με μεμβράνη, έτσι ώστε οι υδρατμοί να μας βοηθήσουν στο ξεφλούδισμα. Αφού τα ξεφλουδίσουμε, σε ένα πάγκο κοπής, τα ψιλοκόβουμε περνώντας τα με το μαχαίρι μας από πάνω αρκετές φορές. Τοποθετούμε το μείγμα με τα κομμένα ψητά λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της ψητής μας σαλάτας και μαρινάρουμε.
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο την σαλάτα μας και τοποθετούμε από πάνω τις ψητές γαρίδες.
Προαιρετικά γαρνίρουμε με φρέσκο χυμό από lime.
Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης