ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αποψύχουμε το ψάρι από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο σε ένα σουρωτήρι. Το καθαρίζουμε από τα λέπια και το χαράσσουμε κάθετα με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι.
Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα λαχανικά και από πάνω το ψάρι. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Έπειτα, αφαιρούμε με προσοχή το ψάρι σε ένα ταψί και το καθαρίζουμε προσεκτικά από τα κόκκαλα.
Αφαιρούμε το σέλερι και το κρεμμύδι και με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε τον ζωμό με τα λαχανικά προσθέτοντας τον χυμό λεμόνι. Στη συνέχεια, τα περνάμε από ένα ψιλό σουρωτήρι.
Τέλος, σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με κομμάτια από το ψάρι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι..
ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη