ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη σαλάτα
- 1 συσκευασία σουρίμι καβουριού
- 1 κόκκινο λάχανο μέτριο
- 100 γρ. καρυδόψιχα
- 100 γρ. σύκο αποξηραμένο
Υλικά για τη βινεγκρέτ
- 20 γρ. μουστάρδα
- 10 γρ. μέλι
- 90γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- χυμό 2 πορτοκάλια
Μερίδες
Προετοιμασία / Εκτέλεση
Δυσκολία
Υλικά για τη σαλάτα
Υλικά για τη βινεγκρέτ
Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στην άκρη
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το βάζουμε σε ένα μπωλ
Κόβουμε στην μέση τα σύκα και το σουρίμι καβουριού και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπώλ με το λάχανο
Προσθέτουμε και την καρυδόψιχα
Τέλος περιχύνουμε με την βινεγκρέτ ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί και έπειτα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα την σαλάτα μας
Extra Tips!
Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε mix θαλασσινών αφού τα έχουμε βράσει ή σοτάρει (μύδια, γαρίδες, καλαμαράκια)!
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr |
% ΠΠΑ* |
Ενέργεια | 377 Kcal/ 1579 Kj | 18,9% |
Λιπαρά | 25,8 g | 36,9% |
Kορεσμένα Λιπαρά | 2,8 g | 14% |
Υδρατανθρακες | 29,2 g | 11,2% |
Σάκχαρα | 16,7 g | 18,6% |
Φυτικές ίνες | 5,4 g | – |
Πρωτεΐνες | 12,9 g | 25,8% |
Αλάτι | 0,3 g | 5,5% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj